Recuperarea deficientelor de limbaj de tip afazic


...

Recuperarea limbajului dupa accident vascular cerebral

Afazie, afazie Broca, afazie Wernike, afazie transcorticala, afazie mixta, accident vascular cerebral. Toti sunt termeni cu impact profund asupra apartinatorilor pacientului astfel diagnosticat. Este posibila recuperarea limbajului, recuperarea vorbirii? Ce se poate face pentru a recupera vorbirea, cat din comunicare se poate restabili? In cat timp? Ce simte sau ce gandeste pacientul?

Incapacitatea de a se exprima, de a se face inteles sau de a intelege  este dureros resimtita de pacient care treptat, in lipsa unui suport de specialitate, se poate scufunda intr-o neagra depresie care scade prognosticul de recuperare.

Insotita de o paralizie a membrului drept superior si inferior, afazia presupune inceperea tratamentului la locuinta pacientului.

Cu cat se incepe recuperarea mai rapid cu atat rezultatele sunt mai bune.

Se poate recupera?

Este necesara o interventie logopedica, diferita de logopedia pentru copii. Afazicul are , spre deosebire de copil, functie de profunzimea si extinderea leziunii, pastrate informatiile necesare transpunerii gandurilor in cuvinte. Aceste informatii sunt insa ca piesele unui joc de puzzle imprastiat. Este necesara o munca laborioasa, insotita de  rabdare, intelegere si iubire  pentru reconstruirea imaginii jocului de puzzle…

Informatiile referitoare la un cuvant sunt gestionate in memorie in mai multe forme: ca si sonoritate a cuvantului, ca imagine grafica , ca semnificatie . Aceste legaturi intre cuvant si reprezentarea lui sunt afectate si fac dificila regasirea sensului corect a cuvantului, recunoasterea lui.

Recuperarea este un proces de lunga durata insa reda familiei posibilitatea de  comunicare cu pacientul iar acestuia demnitatea avuta.

Costul unei sedinte este de 100 lei

 

 

 

Testimoniale

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with th... Vezi mai multe

Contact


P-ta Cipariu 9 ap.34
Cluj-Napoca, Cluj

E-mail: Click aici
0751.480.251 - Bucuresti
0722.596.936 - Bucuresti
0742.014.960 - Cluj Napoca